Bilde
Annonsørinnhold

Sett øl til mat

Aass Bryggeri gir sine beste anbefalinger for å sette øl til mat.

Øl passer veldig godt å drikke til mat, siden ølet virker leskende og ikke er så dominerende på smak som enkelte andre drikker. Det gir maten rom for utfoldelse, samtidig som ølet støtter opp om smakene, fremfor å sloss med maten om ganens oppmerksomhet.

 

Å sette øl til mat er en egen vitenskap, der målet er å skape balanse mellom ølet og maten. Leder for besøksvirksomheten til Aass Bryggeri og kokk, Anders Lien, har noen enkle tips for å anbefale riktig øl til riktig rett.

 

Det er den totale smaken på retten som styrer hvilken ølsort som passer, ikke en enkel komponent. Kjøtt som blir servert sterkt krydret uten saus, passer til et annet øl enn samme kjøtt som blir servert med mild krydring og med en mild saus. Spiser du reker slik de er, kan en hveteøl passe meget godt, men tilfører du rekene chili og sterke krydder, passer en IPA bedre.

 

Anders sine kjøreregler for å sette riktig øl til mat:

  • Lette og milde smaker: Øl som er fruktige, runde og milde, som f.eks. hveteøl og øl med hveteinnslag. Mange lavkalori øl kan også passe her.
  • Salte, krydrede og sterke smaker: Øl med tydelig bitterhet som f.eks. pilsner og IPA
  • Kraftige og tunge smaker: Øl som er smaksrike og sødmefulle som f.eks. bayer, bock og juleøl.

Dette gjelder enten ølet er alkoholholdig eller alkoholfrritt.

 

Alle produkter fra Aass Bryggeri er merket med en matanbefaling. Informasjonen kan også finnes for hver ølsort på bryggeriets nettsider.

 

 


Artikkelbilde Et moderne og attraktivt juicekonsept fra JDE

Ønsker du å tilby dine kunder frisk og god juice fra minimalistiske juicemaskiner? Denne attraktive juiceløsningen kombinerer god smak med moderne og brukervennlige maskiner.

Artikkelbilde Alternative produkter

Det er viktig å ta hensyn til ulike kosthold og allergier når du setter en meny! Om noen av dine gjester er allergisk, intolerant eller følger bestemte kostholdsregler bør du ha noe å tilby. Her vil du finne alternative produkter som er melkefrie, glutenfrie og som kan brukes som erstatning for kjøttprodukter.

Artikkelbilde Vil du være mer synlig i ditt nærområde? Profiler emballasjen din med bedriftslogo!

Hos ASKO Reklame kan du bestille materiale for bedre profilering av din bedrift

Artikkelbilde Egg og eggprodukter

Egg er et basisprodukt på de fleste kjøkken. Det er både lønnsomt og veldig anvendelig.