Bilde
Ystepikene
Lokale kvalitetsprodukter fra fornøyde kyr!

Rett utenfor tettstedet Varhaug på Jæren ligger Gården hvor Ystepikene yster sine fantastiske oster. De har også innslag av andre spennende produkter som kjøtt, potet og egg. Gården har vært i melkebonden Jon sin slekt i over 100 år og ostene er laget på egenprodusert melk. 

 

Ystepikene ble startet da interessen for å yste egen ost på gården ble en realitet etter et besøk på julemarkedet i Egersund. Her oppdaget ystemor Siri en norsk variant av fetaost-typen og tanken om å lage egen ost fikk ben å gå på. Familien hadde ingen erfaring med å yste ost, så mor og to døtre dro på kurs på Jevnaker for å lære dette. 

 

"Er det ostepikene som kommer?" Sier melkebonde Jon etter turen til Jevnaker. Dette navnet passet godt syntes mor og de to døtrene.

 

I Oste-VM 2023 fikk Ystepikene to bronsemedaljer for ostene Jærsk Bedaost Tørka Toma og Jærsk Havsletteost. 

 

Oste-VM_ystepikene_585x366.jpg

 

Les mer om det åpne ysteriet her.

Etablert
2019
Område
Vestlandet
De tre Ystesøsterne og melkebonde Jon
Oster fra Ystepikene
Artikkelbilde Årets nyheter fra Nic og Naturli'

Det er på tide å planlegge sommerens ismeny og vi har mange spennende produkter til både iskiosk og andre utsalg! Hva med kuleis i porsjonsstørrelse fra Naturli'? Eller nye og spennende strøssel og toppinger til softisen?

Artikkelbilde Vi har det du trenger av meieriprodukter!

Du kan få samlet alt du trenger på en bil, med en levering og du mottar kun en faktura. Enkelt, lønnsomt og effektivt!

Artikkelbilde Kjøp varer med kort holdbarhet

Vi har varer på lager med kort holdbarhet, og ønsker å tilby våre kunder disse varene til en redusert pris. Her kan du gjøre et godt kjøp og samtidig bidra til å redusere matsvinn.

Artikkelbilde Bli bedre kjent med noen av våre leverandører

Visste du at noen av leverandørene våre har egen side på askoservering.no? Der finner du oversikt over bestselgere, kataloger, nyheter og kampanjer.

Artikkelbilde Er dine kunder opptatt av vegetar?

Bevisstheten rundt miljø og bærekraft har blitt sterkere hos både forbrukere og serveringssteder. Etterspørselen etter vegetariske alternativer er større enn aldri før, og aldri har det vært lettere å tilby plantebasert mat.