Bilde
Ek Gårdskjøkken
Eggkvalitet og dyrevelferd i fokus
Familien Ek har drevet med jordbruk og dyrehold gjennom flere generasjoner

Gjølberg gård i Onsøy utenfor Fredrikstad har drevet jordbruk og hatt dyrehold gjennom flere generasjoner. Nå drives gården av Lars Erik Ek og foreldrene, Ingrid og Joar. På Gjølberg gård har det blitt dyrket gulrøtter, poteter, kål, purre og mange andre grønnsaker helt siden 1950- tallet, og idag har vi omlag 100 mål med rosenkål.

Vi er en liten familiebedrift som lever av at folk koser seg, og det ønsker vi å fortsette med lenge

 


Rosenkål er ikke det eneste vi driver med. Vi har 15 000 verpehøns vi tar oss av, og mange av eggene går til gårdskjøkkenet vårt, som sto klart i 2001. På kjøkkenet skapes ferske egg, og andre råvarer, om til hjemmelagde desserter og sauser, som selges både i butikker, til restauranter og til store og små selskaper. Vi leverer også egg til flere bakerier og konditorier rundt om på østlandet.
Ingrid og Joar kjøpte gården i 1988. Da hadde de korn, solbær og 2 000 burhøns. Etterhvert fikk vi opp to store hønsehus, besetningen ble frittgående og antall høner økte til hva det er idag.

Eggene ble solgt direkte til butikk og Ingrid fant derfor frem sin bestemors oppskrift på karamellpudding som en del av markedsføringen av eggene. Karamellpuddingen ble så godt mottatt at vi øynet muligheten for alternativ gårdsdrift, og bygde gårdskjøkkenet. Her lages det idag både karamell-, mocca- og sjokoladepudding, crème brûlée og panna cotta. Bearnaisesaus og flere typer aioli er også blitt til ettersom årene har gått.

Ingrid fant frem sin bestemors oppskrift

Vi synes det er spennende å finne nye bruksområder for egg, og bruker mye tid på prøving i kjøkkenet. At vi har mottatt nasjonale priser og hederlig omtale for flere av produktene våre, og fått så mye oppmerksomhet og tilbakemeldinger fra kunder, inspirerer oss til å fortsette utviklingen.

Etablert
1988
Område
Østlandet
Ingrid og Joar Ek
Produkter fra Ek Gårdskjøkken
Artikkelbilde Er dine kunder opptatt av vegetar?

Bevisstheten rundt miljø og bærekraft har blitt sterkere hos både forbrukere og serveringssteder. Etterspørselen etter vegetariske alternativer er større enn aldri før, og aldri har det vært lettere å tilby plantebasert mat.

Artikkelbilde SUP? Single Use Plastics.

Engangsplast produkter er forbudt i Norge og EU. Men våre leverandører hjelper deg med gode alternativer!

Artikkelbilde Nonfood

ASKO Servering er en totalleverandør, det betyr at vi også leverer nonfood-produkter. I sortimentet vårt finner du over 4000 produkter innen nonfood.

Artikkelbilde Egg og eggprodukter

Egg er et basisprodukt på de fleste kjøkken. Det er både lønnsomt og veldig anvendelig.

Artikkelbilde Bli bedre kjent med noen av våre leverandører

Visste du at noen av leverandørene våre har egen side på askoservering.no? Der finner du oversikt over bestselgere, kataloger, nyheter og kampanjer.