Bilde
Bamsrudlåven
Iskrem fra Østlandet

Vi lager en iskrem og sorbet basert på ferske lokale råvarer - I Gårdsisen bruker vi melk er fra naboens kuer og eggene er fra gårdens frittgående høner.

 

Bamsrudlåven.1.jpg

 

Bamsrudlåven er en familiebedrift som ligger ved Mysen i Indre Østfold, og her har det vært eggproduksjon i over 30 år I dag har vi 7500 frittgående høner på Gården. Siden 1997 har man i tillegg til tradisjonell gårdsdrift drevet selskapslokale på låven.

 

 

Ønsket om å lage et gårdsprodukt var lenge en drøm.

Ideen om å lage iskrem ble klekket da det kom en frier fra nabogården med melk i spannet og fridde til odelsjenta på gården. Vi spurte oss selv - hva er det beste man kan lage av egg og melk? - det måtte bli en italiensk inspirert til melkeis med mye egg. I 2013 sto et mikromeieri klart til bruk i underlåven og produksjon av vår egen iskrem basert på egg, melk og kjærlighet kunne starte.

 

Bamsrudlåven.2.jpg

 

Vår iskrem er inspirert av italienernes gelato, som er basert på melk og egg. Melkebilen kommer innom oss for å levere fersk upastaurisert melk rett fra nabogårdene. Dagsferske egg fra gårdens frittgående høner blir knekket og plommen blir skilt fra hviten.

 

Gårdsis.png

 

Hviten vi sitter igjen med blir brukt til å lage eplesorbet og bjørnebærsorbet, - Ønsket om å bruke restproduktene fra to produksjoner til et nytt bærekraftig produkt ble motivasjon til å skape en eplesorbet. I sorbeten tar vi vare på alle de gode smakene som blir igjen etter pressing av epler på Dyre Gård i Rygge.

 

På denne måten får vi utnyttet hele eplet og hele egget!

 

Bjørnebærsorbeten er det nyeste tilskuddet og er laget på bjørnebær fra Hauger Gård i Råde. Denne sorbeten gikk til topps i katigorien «Årets Grønne Foredlet» under Det Norske Måltid 2019.

Etablert
2013
Område
Østlandet
Familien
Iskrem fra Bamsrudlåven
Artikkelbilde Engangshansker

Engangshansker har blitt enda mer vanlig de siste par årene, Vi har nitrilhansker, latexhansker og vinylhansker på lager.

Artikkelbilde Råd og tips for deg som driver et serveringssted

Å drive et serveringssted høres kanskje enkelt ut, men det er mange ting du må ha kontroll på. Vi har samlet et knippe råd, tips og triks til deg her på denne siden.

Artikkelbilde Tid for dessert - Ostekake

Landslagskonditor Vilde Nistad Strandos gir deg tips til hvordan du kan pynte en ferdig ostekake!

Artikkelbilde Bli bedre kjent med noen av våre leverandører

Visste du at noen av leverandørene våre har egen side på askoservering.no? Der finner du oversikt over bestselgere, kataloger, nyheter og kampanjer.

Artikkelbilde Alternative produkter

Det er viktig å ta hensyn til ulike kosthold og allergier når du setter en meny! Om noen av dine gjester er allergisk, intolerant eller følger bestemte kostholdsregler bør du ha noe å tilby. Her vil du finne alternative produkter som er melkefrie, glutenfrie og som kan brukes som erstatning for kjøttprodukter.